Expressiewerkplaats

Dans, speel en zing tijdens deze nieuwe lessenreeks in de expressie werkplaats!

Expressie geven aan wat er in je leeft! Door te dansen, te improviseren en te zingen. Dat is wat we gaan doen in een reeks van 10 donderdagavonden in De Expressiewerkplaats in Patershuis Bolsward.

De uitnodiging is om het niet te weten! Om zonder ingestuurde danspassen te gaan dansen, om zonder tekst of kant en klare theaterscène het podium te betreden en om zonder vaste melodie te improviseren met klank.

Als je het niet weet zijn geen kaders waarbinnen jij mag bewegen of doelen om te behalen, dan wordt je dans, je theaterspel en je zang veel vrijer! Dan kom jij tevoorschijn, in plaats van dat wat de buitenwereld van je wil zien of horen. En dat is heerlijk! Dat geeft vrijheid en vertrouwen in jezelf. En bovendien is het inspirerend. Want als we niet meer alle gedachten in ons hoofd volgen is er ruimte voor inspiratie, inzicht en creativiteit.

De avonden worden gegeven door Kirsten en Jacobien. Kirsten verzorgt de lessen in dans en theater. Jacobien verzorgt de lessen over de eigen stem. Kirsten is docent theater en volgt op dit moment de dansopleiding Soul Motion in Duitsland. Theater en dans dagen uit tot creativiteit naar binnen en naar buiten en daar kun je mooie ontdekkingen in doen. Jacobien is gek op de menselijke stem en op improvisatie met de eigen stem. Zij volgde de opleiding tot stembevrijder en vindt het heerlijk om mensen te begeleiden in vrijuit geluid maken en vrijuit zingen. 

De lessen vinden plaats op de donderdagavonden van 19.30 uur tot 21.00 uur. Dans duurt een halfuurtje langer, tot 21.30 uur inclusief een kleine pauze.