Dansfocus

Een paar keer per jaar kun je dansen in het Patershuis. Kirsten begeleidt deze dansavonden met fijne muziek en je danst samen en alleen, maar vooral zoals jij het wilt. Geef je lijf de vrijheid om lekker in beweging te komen op de dansvloer. Wordt je bewust van je lichaam en laat je inspireren door ook op andere manieren te dansen.

Kirsten past als docent theater veel beweging toe in haar activiteiten. Zelf danst ze al vanaf haar 10de jaar. Kirsten heeft een aantal jaren lesgegeven in een dansschool en in de afgelopen 20 jaar heeft zij talloze workshops en cursussen gevolgd op het gebied van Embodied Dance Movement. Letterlijk vertaald; belichaamde dans beweging, maar dat klinkt wat minder lekker. Waar het om gaat is dat je je lijf gebruikt om expressie te geven aan de dans. Je wordt je bewust van wat je lichaam je allemaal te vertellen heeft. Focus bijvoorbeeld op je voeten, ze zullen je overal mee naar toe nemen in de dans, of op je heupen, hoeveel passie zit er in jouw dans. En het leuke is, je mag iedere keer opnieuw beginnen. Kun je de swing even niet vinden, dan neem je pauze en begin je daarna gewoon opnieuw. Kirsten support de dans met muziek en aanwijzingen die jouw helpen om een fijne dansreis mee te maken.

We werken in kleine groepen van max 8 personen. De eerstvolgende dansavond is op vrijdag 1 december van 19.30 uur – 21.00 uur. Trek makkelijk zittende kleren aan en neem een flesje water mee. Je mag dansen op schoenen, sokken of blote voeten, net wat jij zelf het fijnst vind. Na afloop mag je een bijdrage in de pot doen, we willen de drempel zo laag mogelijk houden, want iedereen mag genieten van deze heerlijke dansmomenten. Kijk in de Agenda voor de volgende dansavond.