Agenda

Vanaf het nieuwe jaar is er iedere maand iets te beleven in Het Patershuis in Bolsward. We starten met een openingsweekend op 18 en 19 januari en ook de maanden daarna mag je niet missen!

1x per maand 18.30 uur – 19.45 uur Soep op Zaterdag

 •  Voor iedereen die gezellig samen wil eten en daarna samen naar de huiskamervoorstelling wil kijken is er Soep op zaterdag. Er zijn geen kosten. Opgeven is wel handig, er is maar beperkt plek en vol = vol, welkom@patershuisbolsward.nl De soep op Zaterdag gaat altijd vooraf aan een huiskamerconcert of voorstelling, zoals hieronder beschreven.

Zaterdag 18 januari  GROEIPIJN Masterclass en Huiskamervoorstelling

 • Masterclass workshop 14.30 – 17.30 uur
  Voorstelling + Masterclass 20.00 uur
  Op basis van teksten uit de bundel Groeipijn spelen de acteurs van Zonder Kora – allen jonge spelers in opleiding – een korte voorstelling. Grappig, pijnlijk en pijnlijk grappig herkenbaar.
  De schrijvers van Zonder Kora zullen enkele scènes bewerken in Masterclassvorm, jij kunt daar aan mee doen! Groeipijn zet jou op het puntje van je stoel met onvoorstelbaar veel spelplezier.

Zondag 19 januari 15.00 uur THE BEATLES SESSION Huiskamerconcert 

 • The Beatles Sessions: 55 jaar Help! & Rubber Soul In 2020 is het 55 jaar geleden dat de Beatles-albums Help! & Rubber Soul werden uitgebracht. De Friese tributeband The Beatles Sessions viert dit jubileum, neemt je mee op reis langs de verhalen achter de liedjes en speelt beide albums integraal.

Zaterdag 15 februari 20.00 uur WANKEL EVENWICHT Huiskamervoorstelling 

 • Theatergroep Kortsluiting 2.0 speelt een voorstelling met als thema mantelzorg. Een voorstelling over mensen van vlees en bloed die min of meer tot elkaar veroordeeld zijn. Gelukkig hebben de spelers ook veel humor en herkenbaarheid in de voorstelling kunnen brengen.

Zaterdag 14 maart 20.00 uur POP UP GIRLS Expositie en Huiskamerconcert 

 • Een ode aan de jonge vrouw, getekend door Birgit van der Jagt. Birgit heeft roots in Bolsward waar haar oma woonde tegenover Het Patershuis. Nadat zij zelf een jaar geleden zeer ernstig ziek werd, heeft ze besloten alleen nog te doen wat ze écht leuk vindt en dat is vooral veel tekenen. Gelukkig voor ons, dan kunnen we haar prachtige werk nog tot 18 april in Het Patershuis laten zien. Tijdens het huiskamerconcert zullen verschillende jonge singer-songwriters optreden, dames natuurlijk!

Zaterdag 18 april 20.00 uur 75 JAAR VRIJHEID Huiskamervoorstelling 

 • Het is 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse onderdrukker in de WO II. Theatermaker Kirsten Dijk heeft verschillende eenakters gemaakt van verhalen die zich in de WO II hebben afgespeeld in Noord-Holland en Friesland. De eenakters zullen gespeeld worden door amateurspelers uit Noord-Holland en Friesland. Na afloop is er een nagesprek om verhalen uit te wisselen.

Reserveren
Wil je een huiskamerconcert bijwonen, de expositie zien of een voorstelling meemaken? Reserveer dan op tijd via welkom@patershuisbolsward.nl na afloop van de performance kun je een eigen vrijwillige bijdrage doen. De expositie is na 7 maart op afspraak te bezichtigen.