Agenda

We hebben de programmering bijna rond, hieronder kun je alvast kijken wat er ongeveer gaat gebeuren in ons nieuwe huiskamertheater. Bij de huiskamervoorstelingen kun je altijd eerst mee-eten met de Soep op zaterdag, wel even opgeven van te voren. 

2 November 2019 20.00 uur – 22.00 uur Theaterlessen volwassenen

  • Start van een reeks van 5 theaterlessen voor volwassenen. Zowel voor beginners als meer gevorderde spelers een goede manier om je te verdiepen in verschillende spelvormen. We gaan improviseren, typetjes maken, werken vanuit tekst en een kijkje nemen door de ogen van de regisseur en vooral heel veel plezier op het speelvlak beleven! €75,00 voor iedereen vanaf 16 jaar incl. koffie en thee. Opgave via welkom@patershuisbolsward.nl of 06-55134390

1x per maand 18.30 uur – 19.45 uur Soep op Zaterdag

  •  Voor iedereen die gezellig samen wil eten en daarna samen naar de huiskamervoorstelling wil kijken is er Soep op zaterdag. Er zijn geen kosten, je mag een vrijwillige bijdrage geven. Opgeven is wel handig, er is maar beperkt plek, welkom@patershuisbolsward.nl De soep op Zaterdag gaat altijd vooraf aan een huiskamerconcert of voorstelling, zoals hieronder beschreven.

14 December 20.00 uur Voorstelling Hoe jong talent over Kerst denkt… 

  • Korte performances van 5 jongeren die allemaal een eigen muziekact of monoloog hebben over het thema kerst, door hun ogen bekeken.

18 Januari 20.00 uur Toneelgroep Het Speelt met Groeipijn

  • Met dialogen uit het nieuwe boek van toneelschrijverscollectief Zonder Kora. Theaterteksten voor jongeren, gespeeld door jongeren. Ook interessant voor docenten drama of VO

15 februari 20.00 uur Toneelgroep Kortsluiting 2.0 met de voorstelling Wankel Evenwicht 

  • Een voorstelling over mantelzorg. Wat speelt er zich af in de huizen van een dementerende vader en een beschadigde jonge vrouw, tussen hen en hun mantelzorgers. De 6 spelers slagen erin om van de personages echte mensen te maken en het publiek te laten voelen waar de pijn zit. 

14 maart programma volgt

18 april 20.00 uur Toneelgroep Schakels met de voorstelling 75 jaar vrijheid 

  • 2 eenakters met oorlogsverhalen over de tweede wereldoorlog toen en nu. 

16 mei programma volgt